Támogató partnerek,
akikre büszke vagyok:

Digitális Szülő Online Otthon Oktatás Tudásbank

Skype tanár lennél?

Ha eljátszottál a gondolattal, hogy szívesen lennél Skype tanár, akkor van számodra egy javaslatom. Született egy remek könyv a témában, A Sikeres Online Oktató. Szánj rá mindössze kettő percet és olvasd el a könyv bevezetőjét. Azonnal kiderül, milyen élmények várhatnak rád, amint belevágsz a tanításba EGY JÓ STRATÉGIÁT követve. Garantálom, hogy ezen a két percen rengeteg áll vagy bukik…

Skype tanár

"Évekkel ezelőtt, amikor az első online diákom Debrecenből megkeresett, még nem tűnt teljesen reális gondolatnak a „manuális” tanítás teljes felszámolása. Veszprémben éltem akkoriban és azonnal lenyűgözött az online oktatás nyújtotta határok nélküliség. Aztán ahogyan múltak a hónapok és elkezdett nőni a diákok száma, már érezhető volt, hogy nagy erő rejlik az oktatásnak ezen forradalmian új formájában. Így is lett végül.

Ahogyan gyűlik a tapasztalat, erős alapokra épül a tudás, hatékonyabbá válik a tanár és hatékonyabbá válnak az órák, úgy tűnik el a kezdeti döcögés, kialakul egy jól követhető, mégis rugalmas rendszer. Mindezzel párhuzamosan tempósan nő a kedv, a rutin és a magabiztosság is. Mind jobban szembetűnnek azok a területek, melyek fokozatos csiszolásával „beindul az üzlet”, egyre több lesz a diák, egyre élvezetesebbek az órák és – természetesen – a vállalkozás rentábilissá válik. Mindenki jól jár végül. Mi más is lehetne a cél?

Alapos felkészüléssel, folyamatos és koncentrált önképzéssel az online tanítás karrierré nőheti ki magát akár már rövidtávon, mely hamarosan kiválthat középszerű alkalmazotti státuszt, unalmas munkahelyet, véget nem érő fogvatartottság érzést és frusztráltságot. (Mindemellett természetesen anyagi tekintetben is a magyar átlag fölé vihet kényelmes munkavégzés mellett. Sőt, helyhez már nem, legfeljebb internetes elérhetőséghez és csendes, nyugodt környezethez lesz kötve az oktató.) Ha valaki nem kíván teljesen belemerülni a virtuális világ nyújtotta lehetőségekbe, akkor, mint mellékjövedelem forrás, szintén nagyon kényelmes lehet a tanításnak ez a módja.

Mielőtt bárki nekivág az egyre növekvő számú versenytársak közt az internetes oktatás izgalmas világának, érdemes magunkban vázolni alapvető célokat, és ezzel kapcsolatosan megválaszolni pár sarkalatos kérdést:

1. Mi a rövid, közép és hosszú távú célom online tanárként?

2. Milyen típusú diákokat vállalnék elsősorban?

3. Képes lennék hosszabb távon tanulóim igényeinek kielégítésére?

4. Szórakoztató, széles látókörű, lebilincselő ember vagyok?

5. Türelmes vagyok?

6. Jó a kommunikációs készségem?

7. Hajlandó vagyok a folyamatos önképzésre?

8. Akarok fejlődni és színvonalas szolgáltatást nyújtani?

9. Mennyi pénzt akarok keresni?

Természetesen a kérdések sora bármilyen formában folytatható, a lényeg mégis ugyanaz marad. Aki valóban sikeressé szeretne válni ebben a szakmában, és stabil jövőt építeni, annak az elkötelezettségen túl alaposan fel kell készülnie több területen is, ha biztonságosan el kíván kerülni néhány jellemző buktatót.

A Sikeres Online Oktató e-könyv megírását két központi tényező motiválta. Olyan korban élünk, melyben a tanulás és a folyamatos önképzés erőteljesen felértékelődött. Az információ és a különféle ismeretanyagok könnyen és olcsón hozzáférhetők online. Az ebben rejlő potenciál mellett azonban meghúzódik a „felhígulásból” fakadó óhatatlan minőségvesztés is, melynek a jóhiszemű diákok isszák a levét. Ezt elkerülendő a könyvben alapos taglalásra kerül valamennyi módszer, melyek a jövőbeni tanulók érdeklődésének felkeltését, a bemutatkozó beszélgetések hatékonyságát és a hosszú távú, minőségi munkán, bizalmon alapuló együttműködést szolgálják.

A másik meghatározó cél a tanár készségeinek kiszélesítése azért, hogy a vállalkozás valóban sikerekben gazdag és anyagilag jövedelmező legyen. A siker mértékét mindig az mutatja, hogy a diákok eredeti célkitűzései a közös munka során maradéktalanul megvalósulnak-e, vagy akár azokat a két fél túl is szárnyalja extra meglepetésekkel fűszerezve.

Egy biztos, aki követi a könyvben tálalt módszereket, az ő életébe a pozitív változások kétségkívül megérkeznek a felbukkanó új embereken és élményeken keresztül!"

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

A Sikeres Online Oktató könyv rengeteg időt és energiát fog megspórolni neked ahhoz, hogy már rövid távon főállású online tanárrá válhass. Ne járd végig a felesleges köröket, invesztálj a tudásodba és az életedbe! További információkért látogass el A Sikeres Online Oktató hivatalos oldalára.