Támogató partnerek,
akikre büszke vagyok:

Digitális Szülő Online Otthon Oktatás Tudásbank

Mit tegyél, ha mégsem lesz pedagógus béremelés?

Mókás kedvű magyarok azonnal rávágnák, hogy menj el Ausztriába takarítani. Esetleg vágj bele valami számodra életidegen tevékenységbe itthon, kizárólag a pénzt szem előtt tartva. Nem barátaim, a cél nem az, hogy az ember megalázza magát, hanem hogy gondolkodjon, majd bölcs döntéseket hozzon. Bármilyen furcsa, de létezik megoldás arra, hogy anyagilag ne az „állam kegyeitől” függj.

Béremelés

Tanár vagy, tanítanál, szereted a szakmádat, ugyanakkor ember is vagy emberi igényekkel. Szeretnél élni, szeretnél valamit felmutatni az évek során. Például azt, hogy gyarapodsz, hogy értelme van a mindennapjaidnak mind szakmailag, mind anyagilag.

Gondolkodtál már azon, hogy a modern világ más alternatívákat is kínálhat neked a tanítás berkein belül? Olyan megoldásokat, melyek ugyan némiképp eltérnek a konvencionális tanári tevékenységtől, mégsem rúgnak fel minden szabályt teljesen.

Tanári pálya: pénz és szabadság!

Sokan aláírnák, nagy biztonságot ad egy intézmény keretein belül dolgozni. Ellenben ha belelátnánk a tanárok fejébe, nem meglepő módon titkon ők is vágyják a szabadságot. Ez természetesen nem csak a lélegzetvételnyi iskolai szünetek időszakát jelenti, hanem amikor igazán a maguk urai lehetnek, mikor nincsen felettük igazgató, idősebb kolléga vagy más munkatársak. Amikor maguk osztják be az idejüket és akár még be sem kell járniuk az iskolába.

Bocsánat, kifelejtettem valamit a felsorolásból. Az álomszerűnek ható kondíciókat még egy vaskos fizetéssel is megkoronázzuk. Hogy hangzik mindez?

Nem csigázom tovább a kedélyeket. Az online felnőttoktatásról beszélek, és az online tanárok növekvő táboráról. Ez globális világunk (benne a parányi Magyarország) egyre trendibb és szélsebesen terjedő jelensége. Nincsenek többé korlátok!

7 nyomós érv az új lehetőséged mellett:

Magyarul egy tervezhető, kiszámítható, anyagilag stabil jövőt építhetsz lépésről lépésre.

Míg mások a sebeiket nyalogatják, és jobb feltételekről álmodoznak, addig a rátermettek (igen, a rátermettek) a saját kezükbe veszik a sorsukat, és tanári tapasztalatukat (no meg a rendelkezésükre álló technikai eszközöket) kihasználva apránként új karrierbe kezdenek. Részmunkában eleinte, majd később gond nélkül akár főállásban is.

Milyen eszközökre lesz szükséged?

A teljesség igénye nélkül:

Ennyi?! Ennyi. Ha kellőképpen felkészült vagy, akkor már valóban csak ennyi. Na de ne rohanjunk túlzottan előre. Sok kérdés merülhet fel bárkiben. Először is a legsarkalatosabb, a megkereshető pénz, hiszen minden más önmagáért beszél. Nos, aki engem ismer, tudja, hogy szeretek egy bizonyos összeggel „előhozakodni”, ami nem kevesebb, mint havi 600.000 Forint. Kapaszkodj meg: mindössze 4-5 óra napi munkavégzés mellett Skype tanárként. Jellemzően ez a történet leghihetetlenebbül hangzó része. Te sem hiszed, ugye? Pedig a fenti írás a csalhatatlan matekról szól. Olvasd el bátran!

Nagyon fontos tudnod! Online tanítani a legtöbb esetben nem igényel diplomát. Több internetes fórumon is parázs vitákat generált, hogy van-e létjogosultsága a végzettséggel nem rendelkező tanároknak. A felesleges egymásnak feszülés elkerülése okán az alábbi írásban igyekszem maradéktalanul tisztázni a fundamentális eltéréseket: Tantermi tanárok vs. online magánoktatók.

Hogyan tovább?

  1. 1. Természetesen megvárhatod a pedagógus béremeléseket. Elégedettséggel is tölthet majd el, és azt érezheted végül, hogy révbe értél. Vagy legalábbis részben megnyugszol.
  2. 2. Tényleg van lehetőséged más munkába kezdeni, amit mondjuk kevésbé kedvelnél (vagy tiszta szívből utálnád), de legalább megszűnne a nélkülözés érzése, és a pénztárcád némiképp vastagabbá válna.
  3. 3. Dönthetsz úgy is amolyan arany középútként, hogy a szeretett szakmánál maradsz, továbbra is tanítasz, de mindezt méltó körülmények között teszed.

Ha a harmadik utat választanád, mert némiképp sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, akkor javaslom, hogy látogass el A Sikeres Online Oktató oldalára. Legyen ez az első lépésed! Az itt található tudásanyag összeállítását az inspirálta, hogy a kezdeti rögös utat teljesen megspóroljam neked. Hidd el, tudom miről beszélek. A tisztánlátás roppant fontos, és nem szabad elfelejtened, hogy birtoklod a legfontosabbat: a tudást, melyre jövőbeli diákjaid szomjaznak!

Sorsod a saját kezedben van, és bármikor vissza is fordulhatsz.

Ha viszont megfogadod a könyvben leírt tanácsaimat, akkor minden hiányzó darabka tökéletesen a helyére fog kerülni ebben a most még idegennek tűnő puzzle-ben…

Sok sikert!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

A Sikeres Online Oktató könyv rengeteg időt és energiát fog megspórolni neked ahhoz, hogy már rövid távon főállású online tanárrá válhass. Ne járd végig a felesleges köröket, invesztálj a tudásodba és az életedbe! További információkért látogass el A Sikeres Online Oktató hivatalos oldalára.