Támogató partnerek,
akikre büszke vagyok:

Digitális Szülő Online Otthon Oktatás Tudásbank

Kiégtél tanárként? Van megoldás!

Bármennyire is szeretheted a tanári szakmád, bármennyire is szenvedélyesen csinálhatod azt, idővel szinte elkerülhetetlen a fáradtság, rosszabb esetben a kiégés érzése, hogy nem vagy már annyira motivált, mint a kezdetek kezdetén.

Kiégtél tanárként? Van megoldás!

Sokan élünk át hasonlót a mindennapok során. Szerencsések azok, akiket ez az érzés egy életen át elkerül, de azok sem panaszkodhatnak, akiknek csak egészen későn „érkezik meg” életükbe minden ezzel járó negatív hozadék. Sokkal rosszabb, ha valaki egy életen át nem találja a helyét sehol sem, de esetedben ne is feltételezzünk effélét...

A kérdés csupán annyi, hogy valóban létezik-e személyre szabott megoldás, és ha igen, mennyire billent ki minket mindez a jól megszokott komfortzónából.

Tantermi tanárként, iskolai keretek között dolgozva több olyan tényező is előfordulhat, ami hosszútávon elfáraszt minket. A teljesség igénye nélkül ez lehet

Az elégedetlenség egyik legnépszerűbb indoka a sokak által alacsonynak érzett tanári bérek. Nem meglepő módon toronymagasan az ezzel kapcsolatosan írt blogcikkem a legolvasottabb a mai napig. Lásd: Mit tegyél, ha mégsem lesz pedagógus béremelés?

Látható tehát, hogy egyénenként változnak az indokok, de a végeredmény ugyanaz marad: Nem érezzük már magunkat jól megszokott helyünkön, és belül valami mély érzés a változás felé tuszkolna minket.

Jó hírem van számodra: Ösztöneid nem hazudnak, valóban elérkezett a változtatás ideje. Lépned kell. Hogy a kört leszűkítsem számodra, alapvetően két lehetőség áll előtted:

  1. 1. Hátad mögött hagyod az egész tanári karriert, és egy teljesen új úton indulsz el.
  2. 2. Gondolsz egy merészet, „megmaradsz tanárnak”, csak éppen mindent vadonatúj alapokra helyezel!

Az első esetben nincs mit tenni, meg kell találnod a friss irányt. Hallgass a szívedre, és vágj bele valami olyasmibe, amiben sokkal hatékonyabban és sikeresebben ki tudsz bontakozni. Ebben tehetek érted jelen esetben a legkevesebbet.

Ha azonban a második pontot érzed közelebb magadhoz, akkor a lehető legjobb helyen jársz!

Sokan vannak, akik imádnak tanítani, csak épp az intézményi körülmények azok, melyeket nem szeretnek. Zömmel a fentebb sorolt okok valamelyike miatt. Azt hiszem, itt az idő elgondolkodnod, hogy érdemes lenne-e kipróbálnod magad online tanárként!

Amiről szinte mindenki beszámolhat, aki már belevágott, és lendületbe jött, hogy

Egyelőre nem folytatom, hagyom, hogy emészd magadban az olvasottakat. Túl merészen hangzik? Esetleg elképzelni sem tudod, hogy eszik-e vagy isszák az egészet? Érthető, ha első körben kissé szkeptikus vagy.

Ha azonban valóban érdekel ez a típusú szakmai, illetve pénzkereseti lehetőség, akkor feltétlenül érdemes lesz körülnézned a Sikeres Online Oktató blogcikkjei között. Igyekeztem minden olyan témában írni az évek során, melyek a legtöbb tanár képzeletét mozgatják. Garantáltan meg fogod találni mindazt a tudásanyagot, amire szükséged lesz ahhoz, hogy teljesebb képet kapj az oktatás (már nem is annyira forradalmian) új módszeréről.

Egyet biztosan kijelenthetek: Ha elnyeri tetszésed a kínálkozó új perspektíva, akkor csupán karnyújtásnyira vagy egy minden ízében megújuló, borzasztóan izgalmas karriertől!

Aggodalomra semmi okod, minden lépésen végigvezetlek, ha velem tartasz!

Sok sikert, jó olvasást!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

A Sikeres Online Oktató könyv rengeteg időt és energiát fog megspórolni neked ahhoz, hogy már rövid távon főállású online tanárrá válhass. Ne járd végig a felesleges köröket, invesztálj a tudásodba és az életedbe! További információkért látogass el A Sikeres Online Oktató hivatalos oldalára.