Támogató partnerek,
akikre büszke vagyok:

Digitális Szülő Online Otthon Oktatás Tudásbank

Így játszd ki a státusztörvényt!

Elégedetlen pedagógusok kötelező olvasmánya

Ha még nem zsong eléggé a fejed a semmiből berobbant fogalom kapcsán, akkor rögtön a legelején tisztázzunk pár alapfogalmat az újkori szitokszó, a „státusztörvény” kapcsán.

Így játszd ki a státusztörvényt!

A horror pontokba szedve

Ha kizárólag az ellenzéki média hasábjait lapozgatjuk, akkor a negatív felhangú cikkeket olvasgatva talán a Kölöknet az, ami a leginkább érthető módon pontokba rendezi a ST fogalmát, vagyis inkább annak várható „hozadékát” pedagógus szemszögből.

DE! Aggodalomra nincs okod

Tegyük fel, hogy csak a fele valósul meg ennek a tizenegy pontnak, már az is egészen rémálomszerű lenne. Ebben egyetértünk, ugye? Az egészen riasztó és vészjósló sorok után azonban vizsgáljuk meg alaposan, mit is tehet egy kellőképpen riadt, de élelmes pedagógus, aki köszöni szépen, nem szeretne a fentebb sorolt menüből mazsolázgatni.

Kapaszkodj meg, ultrarövid leszek. Ha szeretnél úgy tanítani, hogy minden fronton lepattanjon rólad az úttörőnek semmiképpen sem nevezhető 11 darab pont vérfagyasztó víziója, akkor bizony mától számítva muszáj lesz igencsak proaktívvá válnod, és felhagynod önmagad napi sokkolásával.

Ugyanis van alternatíva, van megoldás, jóllehet nem egészen az, amire reflexből gondolnál, vagy amit esetlegesen vársz.

Hallottál már az online magántanításról?

Igen, amiben nincsenek határok, korlátok, ahol széles a merítési lehetőség, óriási a diáklétszám (gyerek és felnőtt egyaránt), ahol tanárként jóval nagyobb a mozgástered, és mindig helyt adhatsz az önálló gondolataidnak, amelyben ténykedve végleg búcsút inthetsz a honi közoktatás kasztrált állapotának, és magasan a magyar átlag feletti jövedelmezőség mellett űzheted szeretett szakmádat úgy, hogy folyamatosan tanulók tucatjai vágyják veled a közös munkát teljesen kötetlen időbeosztásban.

Huhh… Leírni sem volt egyszerű mindezt, és még nem is értem a sor végére… De tudod mit? Legyen mindez csupán egy alapos étvágygerjesztő. Úgysem célom boldog-boldogtalan pedagógus orra előtt elhúzni a mézesmadzagot. Akit igazán érint, úgyis fogja magát, és -legalábbis- megnézi kicsit közelebbről, hogy mit is jelent online magántanárrá válni a státusztörvény árnyékában.

Megélnéd ezt a szép szakmát megbecsülten, szabadon, anyagi jólétben? Nos, ha érdekel a téma, és idejét érzed a gyökeres változásnak, akkor látogass el Te is A Sikeres Online Oktató Blog-ra, és merülj el az izgalmas írások között.

Új kapukat nyitok neked, és találkozunk hamarosan a Mátrix túloldalán!

Sok sikert!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

A Sikeres Online Oktató könyv rengeteg időt és energiát fog megspórolni neked ahhoz, hogy már rövid távon főállású online tanárrá válhass. Ne járd végig a felesleges köröket, invesztálj a tudásodba és az életedbe! További információkért látogass el A Sikeres Online Oktató hivatalos oldalára.